Hard aan het werk!

5 januari 2020

Zo, dat is lang geleden! We leven nog hoor, we zijn de laatste weken alleen druk aan het werk geweest. Momenteel zitten Emma en ik in Hastings, waar we nu al meer dan een maand zijn. We verblijven in Eco Lodge Pakowhai, een soort hostel. Inmiddels hebben we hier al een aardige vriendenkring opgebouwd waar we veel mee om gaan. Pingpong, naar het strand, feestjes, etc. Er is elke dag wel iets leuks gaande in en om de lodge.

Bessen plukken

Het eerste baantje dat we hier aangeboden kregen beviel totaal niet, dus daar zijn we na een dag mee gestopt. Dit betekende ook dat we ander werk moesten vinden. Nu hoorden we van een aantal mensen dat blauwe bessen plukken in deze omgeving vrij populair was, dus besloten we te solliciteren bij Gourmet Blueberries. Twee dagen na onze sollicitatie konden we al beginnen. Na een korte introductie zijn we direct aan de slag gegaan met het leukste werk dat we ooit zullen doen, want zeg nou eens eerlijk, wie zou er niet de hele dag blauwe bessen willen plukken?

Het mooie, maar ook de valkuil van dit baantje is wel dat we de vrijheid hebben om te komen en gaan wanneer we willen, pauze nemen wanneer we willen en zelfs, als we geen zin hebben om te werken, op kunnen komen dagen wanneer we willen. We merken op dit moment wel dat we iets te vaak niet naar ons werk gaan omdat we te lui zijn of geen zin hebben.

Bessen plukken zelf is niet heel veel aan, maar we hebben het geluk dat we oordopjes in mogen tijdens het werk, dit maakt alles een stuk beter. Voor we begonnen heb ik alle Harry Potter luisterboeken gedownload en die luister in tijdens het plukken. Zo vergeet ik dat ik aan het werk ben en focus ik me bijna volledig op het verhaal, op deze manier vliegen de uren echt voorbij.

Uitstapjes

Wanneer we niet aan het werk zijn proberen we altijd wel iets leuks te vinden om te doen. Af en toe gaan we naar Napier, een stad ongeveer een kwartier verderop. Hier is het iets gezelliger en is er net iets meer te doen dan in Hastings. Een aantal weken geleden zijn we hier naar het aquarium geweest waar we pinguïns hebben gezien!

Ook zijn we een dagje wezen zwemmen. Hiervoor zijn we naar Maraetotara Falls en Ocean Beach geweest. De waterval was echt heel vet. Je kon omhoog klimmen en met een touw in het water spingen van een paar meter hoogte. Ook kon je via de waterval omhoog klimmen en er van af springen, wat ongeveer een meter of 7 was. Het water was alleen wel ijs en ijskoud. Hierna zijn we doorgereden naar Ocean Beach, een heerlijk zandstrand met hoge golven.

Te Mata Peak is een plek waar we 2 keer zijn geweest. Dit is een hoge heuvel met een prachtig uitzicht over Hawke’s Bay, het gebied waar we momenteel zijn. De laatste keer dat we er waren hebben we de zonsondergang bewonderd met een groep van ongeveer tien man.

Een aantal dagen geleden zijn we bij Splash Planet geweest, een waterpark met glijbanen en botsboten, een kartbaan en nog veel meer. Zelf had ik het idee dat het wat meer voor kleine kinderen was, maar dat maakte ons eigenlijk niet zo heel veel uit.

Fabriek

Vlak voor kerst hebben we naast het bessen plukken ook nog 2 daagjes in een fabriek gewerkt. Het stelletje dat naast ons stond in de lodge werkten hier en vroegen ons of we ook 2 dagen over hadden om te komen helpen. Aangezien we toch kunnen werken wanneer we willen bij de blauwe bessen hebben we dit maar gedaan. Het werk zelf was vrij simpel, maar de sfeer in het bedrijf was echt top. Zelf moest ik de eerste dag vooral lege blikken in een machine zetten. Deze blikken werden vervolgens gevuld met boysenbessen (een soort bramen) en afgetopt met nog een handvol bessen, dit was Emma haar taak. Aan het eind van de dag moesten we alle blikken die we dit dag hadden gevuld op pallets stapelen.

De tweede dag was het tijd om alle blikken van de dag ervoor te labelen en in dozen te doen. De zo’n tienduizend blikken die we gevuld hadden zaten al binnen twee en een half uur in dozen, dus werd er besloten om ook nog andere blikken te doen. Dit liep alleen allemaal een beetje in de soep. Na een paar minuten besloot de machine er mee te stoppen en was het wachten tot hij gemaakt zou zijn, dit bleek alleen iets moeilijker dan gedacht dus werd er na een uurtje of twee het bier maar open getrokken en was het tijd voor weekend.

Bushparty

We zijn voor het eerst bij een bushparty geweest. Een groep Fransen in ons hostel organiseerden een feest in het bos, waarvoor iedereen in het hostel uitgenodigd was. Dit was een hele bijzondere ervaring voor mij omdat ik zoiets in Nederland nog nooit meegemaakt had. Er werd op een open plek een kampvuur gemaakt, er was muziek, iedereen had zijn eigen dranken en bijna iedereen bleef in het bos slapen in zijn auto of bus.

Kerst & oud en nieuw

Kerst hebben we gevierd bij de lodge. We konden ons inschrijven voor een diner dat georganiseerd werd door de eigenaar. Het idee was dat iedereen zijn eigen gerecht maakte en dit deelde met de rest, zo was er van elke cultuur wel iets. Na wat nadenk werk kwamen we op het idee om poffertjes te maken. Wat zoekwerk later vonden we een Nederlandse winkel hier in Hastings, waar we tot onze opluchting een veel te dure poffertjespan vonden. Het diner zelf was echt heel gezellig. De meeste gerechten waren echt top, al waren er een paar bij die wat minder waren. Helaas begon het vlak na het desert te regenen, waardoor iedereen er snel vandoor ging, aangezien het diner buiten was. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we iets te veel poffertjes gemaakt hadden. We hadden hier bijna een volledige weeshuis mee kunnen vullen.

Voor oud en nieuw werden we uitgenodigd op een feestje, maar wat voor feestje precies wisten we niet echt. Zelf had ik hier niet heel veel zin in, maar na wat aandringen van Emma en wat groepsdruk van de rest zijn er er toch maar naar toe gegaan. De muziek was wel oké, het was niet echt mijn ding (techno/trance, maar ik heb me prima vermaakt. Het nieuwe jaar in gaan was een beetje een anticlimax. Er werd niet afgeteld, er was geen champagne en we hebben amper vuurwerk gezien. Desalniettemin hebben we ons goed vermaakt en naar ons zin gehad met alle mensen die mee waren.

What’s next

De komende week zullen we ons waarschijnlijk nog vermaken met bessen plukken, maar het is de bedoeling dat we in een honingfabriek gaan werken. We krijgen later deze week informatie over wanneer we kunnen beginnen dus dat is nog eventjes afwachten. We weten in ieder geval dat we hier nog wel een maandje willen blijven om nog wat geld te verdienen voor onze reizen.

Profielfoto
Geschreven door Marvin 5 januari 2020 | 21:22

Reacties:

4 reacties op “Hard aan het werk!”

 1. Jan Schuurhuis schreef:

  Mooie verhalen weer. Succes met geld verdienen voor weer leukere dingen.

 2. Jolande schreef:

  Man man man wat ben ik jaloers, was ik nog maar zo jong 😉
  Nog heel veel plezier en tot de volgende blog!

 3. Edward schreef:

  Weer mooi reisverslag Marvin en Emma! Succes met werken op de honingfabriek en bessen plukken!

 4. Rik. schreef:

  Wederom een mooi en goed geschreven blog. Heerlijk dat het zo goed gaat en er werk genoeg is. Maar waar blijft de oudste van emma met foto??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.