Meet Barney the bus

17 november 2019

Ver voor onze reis wisten we al dat we een busje wilden kopen, maar nu was het eindelijk zo ver. Nadat we vorige week het busje al uitgekozen hadden konden we hem eindelijk ophalen. “Maar op wat voor manier gaan we dat busje eigenlijk betalen?” dachten we. We konden hem contant betalen of het geld overmaken, wat weer extra kosten met zich meeneemt omdat het geld naar een buitenlandse rekening overgemaakt moet worden. We besloten om de bus contant af te rekenen, maar helaas, dit ging niet helemaal zo makkelijk als we dachten dat het zou gaan.

Contant betalen

Omdat ik het geen fijn idee vond om meerdere dagen met een hoog bedrag aan contant geld rond te lopen besloten we een dag van tevoren het geld op te nemen. Er stond bij ons allebei een limiet op de hoeveelheid geld dat we konden pinnen. Normaal gesproken is dit niet erg omdat je via de app van je bank bijna altijd wel het limiet kan veranderen, alleen gaat de datum waarop dit doorgevoerd wordt pas in wanneer het die datum is in Nederland. Dat was nog niet het geval, omdat het bij ons 12 uur eerder is. Het maximaal op te nemen bedrag van onze bankpas zou vanaf 14 november verhoogd zijn, omdat het deze datum bij ons was, alleen in Nederland was het nog maar 13 november. Het was voor ons alleen niet mogelijk om een dag eerder aan te vinken in de app. Na even snel het thuisfront geraadpleegd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat we dan maar op de dag zelf moesten gaan pinnen.

De volgende dag gaan we met goede moed op weg naar de bank. Helaas. Weer een limiet. Dit keer op het bedrag dat je per transactie op mag nemen. We besluiten dan maar meerdere keren te pinnen. De eerste keer voor mij lukt, voor Emma ook. Dan wil ik voor een tweede keer pinnen, maar dit blijkt niet mogelijk te zijn, terwijl het Emma wel een tweede keer lukt. Ik probeer mijn creditcard, dat blijkt ook niet te werken, omdat hij geblokkeerd zou zijn. Er begint nu toch wel wat lichte paniek te ontstaan, want we missen nog een flink deel van het geld dat we nodig hebben. We pakken de trein naar de wijk waar we de auto op zouden halen, want we wisten dat hier nog een pinautomaat zou zijn. De eerste transactie lukt, mooi, nog maar één te gaan. Dit zou niet meer mis moeten kunnen gaan. Maar helaas, het geld in de pinautomaat is op. Met nog een klein half uurtje op de klok voor we bij onze afspraak zouden zijn hebben we gelukkig toch nog een werkende automaat kunnen vinden en het volledige bedrag compleet kunnen maken.

Had dit allemaal een stuk makkelijker gekund, absoluut. Hebben we hier iets van geleerd, zeker weten. Maar het is allemaal goed gekomen en daar gaat het om!

Overschrijving van het busje

Na het ophalen van de bus gingen we direct door naar het postkantoor, hij moest namelijk wel op onze naam gezet worden. We stappen naar binnen, vragen naar de papieren die we nodig hebben. We beginnen met het invullen van alle gegevens, tot we aankomen bij het adres. We zijn natuurlijk aan het backpacken en hebben geen vast adres in Nieuw Zeeland. Na een kort overleg met de vriendelijke vrouw achter de balie moesten we toch echt een fysiek adres in Nieuw Zeeland zien te regelen. Een kleine discussie verder besluiten we de verkoper van de bus op te bellen en te vragen of we zijn adresgegevens mochten gebruiken, dit vond hij geen probleem, aangezien er toch niks belangrijks opgestuurd zou worden. Nu alles ingevuld was, snel de papieren ingeleverd. Het busje was eindelijk van ons.

Barney de bus

Dit is hem dan, ons eerste huisje! Of nou ja, ons tijdelijke verblijf. Het is een fantastisch mooie Nissan Homy uit 1997. Wat ziet hij er mooi uit aan de buitenkant, en wat is hij ruim van binnen! Nee, het is niet het mooiste busje ooit, maar hij rijd goed en er zit alles in wat we nodig hebben. We beschikken over een 2-pits gasfornuis, een 25l watertank en afvoertank, een tafel die we om kunnen bouwen tot bed, een 2e accu om onze electronica mee op te laden, genoeg bergruimte en een draagbare wc die we waarschijnlijk nooit gaan gebruiken. Ik denk dat we, wanneer we hem wat mooier ingericht hebben, heel veel plezier gaan beleven aan deze camper.

Ohja, hebben we ons busje nou echt Barney genoemd? Oh jazeker!

Profielfoto
Geschreven door Marvin 17 november 2019 | 21:51

Reacties:

10 reacties op “Meet Barney the bus”

 1. Sarawut schreef:

  Gaaf man… Be free, my friend! FLYYYY.

 2. Edward schreef:

  Mooi Busje Marvin en Emma! Het hele gedoe om de bus te kopen ben je straks snel vergeten.. Veel plezier met Barney!

 3. Dewi schreef:

  Al bloemen op de bus gespoten?

 4. Tom schreef:

  Gaaf man super stoer!

 5. Miriam schreef:

  Geweldig

 6. Peter schreef:

  Wat een slimme oplossing. Reisen en wonen gecombineerd 😉👌

 7. Jolande schreef:

  Gaaf! Ik ben echt jaloers!

 8. Yolande schreef:

  Geweldig deze reis wordt 1 grote ontdekking op alle fronten 😃

 9. Jan Schuurhuis schreef:

  Hopen dat hij wel beter ‘loopt dan de mobile van Fred en Barney 😉🤓. Veel rijplezier 👍👍

 10. Rik schreef:

  Hij leeft niet mooi te zijn als “barney”. Maar betrouwbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.