We kunnen niet alleen maar vakantie vieren..

7 december 2019

Nadat we de inspannende maar mooie crossing bij Mount Taranaki hadden gelopen zijn we door gegaan naar een plaatsje dat Te Wera heet. Het was een mooie plek en er was weinig in de buurt maar dat gaf niet, we hebben ons prima vermaakt + dat we hier even lekker konden uitrusten van de crossing. We waren zelf een beetje echte hippies toen we onze mooie bloemen ketting/krans maakten.

Alpaca’s

Nadat we heerlijk 2 dagen hebben gerelaxed werd het toch maar weer tijd om verder te gaan. Door naar Lake Taupo maar eerst een korte tussenstop bij een Alpaca boerderij. Nou dit was toch wel Fantastisch!! Je liep een ronde met ieder een alpaca en daarna mocht je leuk op de foto en alle alpaca’s eten geven of nahja alle, een aantal er waren er namelijk in totaal 900!!! Leuk is dat de eigenaresse ons ook een baan aanbood maar dit bleek later alleen voor eten en onderdak te zijn dus hebben we dit met pijn in ons hart moeten laten gaan.

Goed verder met de route we gingen naar Taupo. Van hieruit wilde graag de Tongariro Crossing doen (ook een hike van zeker 8 uur) maar omdat het maar een paar dagen geleden was en we beide nog wat pijntjes hadden leek ons het niet verstandig dit nu al te doen. We hebben toch alle tijd van de wereld dus dit hebben we naar later verplaatst. Verder heeft Marvin zich in een koude rivier gewassen en ik ben er tot m’n schenen in geweest. Dit was al een hele overwinning. We hebben de Huka Falls gezien en de Craters of the Moon (dit zijn kleine gaten in de grond waar hele warme lucht uit komt).

Rotorua

Nu we de kleine kraters gezien hebben werd het tijd voor de grote. We zijn verder gereden naar Rotorua. Hier heb je een park waar je allerlei kraters/modderbaden en geisers hebt. Dit was wel heel bijzonder om te zien de hoogste geiser ging zelfs tot 30 meter hoog en zo’n uitbarsting duurde ook verassend lang en kwam 1/2 keer in het uur. In dit park waren ook een aantal Maori dingen te zien en hebben we een kleine show bijgewoond waarin de Maori vooral veel zongen en dansden. Verder zijn we in Rotorua naar het Redwood Forest geweest. We kwamen hier eigenlijk per toeval en het bleek super mooi te zijn dus hebben we er een wandeling gemaakt. De bomen waren allemaal erg hoog en je had er een beekje, alles wat hier in viel kreeg een betoverende kleur door de zwavel. Dit was een ontzettend mooi gezicht.

En nu even afwachten

Nu we alles in Rotorua hebben gezien beginnen we een beetje vast te lopen want we willen nu eigenlijk gaan werken maar waar? Zoals eerder genoemd had de Alpaca mevrouw ons werk aangeboden. We hebben haar dus een mail gestuurd met wat ze ons precies kon bieden. Maar word dit niks gaan we richting Hawke’s bay om daar een baan te zoeken. We zitten nu tussen die plekken in en zullen hier dus nog even moeten blijven. Gelukkig hebben we ons prima vermaakt met een enorme kerstboom in de zomer wat toch echt wel heel raar is en een ukulele die we gekocht hebben en hopelijk ooit ook iets op kunnen spelen.

WERK!

Nadat we van de alpaca mevrouw te horen hebben gekregen dat we er niks mee zullen verdienen hebben we besloten dat we naar Hawke’s bay gaan. Na zoeken en zoeken hebben we een plek gevonden waar we kunnen verblijven en waar we een baan kunnen vinden tegelijk. Bij aankomst hadden we meteen een goed gevoel. Iedereen die hier in een hostel/huisje, tent of campervan verblijft werkt ook hier ergens in de buurt. Dus we besloten samen hier voor een tijdje te blijven en op zoek te gaan naar werk.

Na een paar dagen was gisteren onze eerste werkdag bij een bedrijf om kiwi thinning te gaan doen. Het was ook gelijk onze laatste werkdag. Het begon allemaal al goed alles gaat hier via contractors en de man zou de avond voor onze eerste werkdag komen om de contracten te tekenen. Hij kwam alleen niet en gaf aan dat we dan op het werk de contracten konden tekenen. Ondertussen hadden we wel leuk contact met de andere mensen die er zouden komen werken. De volgende morgen werden we opgepikt om 06:20. Het werk regelde namelijk vervoer omdat het een uur heen en een uur terug zou zijn. We werden opgepikt door 2 auto’s die er niet uitzagen als taxi auto’s ofzo. Marvin en ik zaten samen in een auto en de rest in een andere auto. Een taxi was het zeker niet want de auto rook naar wiet, er lag een vrouwen slipje op de achterbank en de auto was enorm vies. Daarna kwam de ergste autorit uit mijn leven. Het was niet een uur maar ander half uur door de bergen en deze beste man presteerde het om op zijn max met 170 km/uur te rijden. We gingen met piepende banden door de bochten en later bleek er ook nog iets mis te zijn met z’n remmen. Nou je snapt wel dat we dat niet zo grappig vonden. Daarna hadden we allemaal al zoiets dit is het niet waard. Het werd was oke, maar je maakte dagen van 10 uur + de 3 uur reistijd dus besloot de hele groep dat het na 1 dagen genoeg was.

Dus nu lekker weekend en na het weekend beginnen we weer aan een nieuwe uitdaging blueberry picking.

Profielfoto
Geschreven door Emma 7 december 2019 | 12:31

Reacties:

9 reacties op “We kunnen niet alleen maar vakantie vieren..”

 1. Yolande schreef:

  Ook deze ervaring is er weer 1 het gaat jullie vast lukken om werk te vinden heel veel succes

 2. Edward Rozendal schreef:

  Mooi reisverslag Emma en wat een verhaal met de taxi die 170 km/per uur rijdt. Fijn dat jullie alweer zo snel ander werk hebben gevonden!

 3. Anoniem schreef:

  Veel plezier en vele wijze besluiten

  Gr. Bert

 4. Opama schreef:

  Het blijft de moeite waard : jullie reis, jullie ervaringen en voor ons zéker het reisverslag. We zien met spanning uit naar het vervolg! Succes met het werk (zoeken). Groeten van opama

 5. Mama schreef:

  Weer een mooi verhaal, ook een zeer wijs besluit. Iedere keer weer leuk om te lezen.

 6. Opa en Oma Ham schreef:

  Wat een nare ervaring met zo,n auto door de bergen,
  zo zie je maar weer je kunt niet voorzichtig zijn.
  de foto van Rotorua vind ik schitterend
  Nou hippies veel succes met het vinden van een baan.

 7. Marcel Sterk schreef:

  Toppie hoor…mooie foto’s ook weer!❤

 8. Jan Schuurhuis schreef:

  Succes met jullie job. Ja er moeten ook centjes binnen komen om al die mooie dingen te blijven doen. Mooi verslag !!

 9. Je (schoon)vader. Haha schreef:

  Jullie zijn goed en verstandig bezig. Als het niet goed voelt, stoppen en wat anders doen.
  Je wil nog veel zien en doen dus moet je gezond blijven. Ben benieuwd of de nieuwe job beter bevalt.
  Wat een prachtig land is dat zeg. En dat is alleen het noorder eiland nog maar……
  Ik ben benieuwd naar de volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.