Over onze reis

Hoi hoi, wij zijn Emma en Marvin en wij zijn op reis. Samen hebben we besloten om naar de andere kant van de wereld te gaan en de reis van ons leven te maken en voor onbepaalde tijd weg te blijven. Op deze website zetten we regelmatig foto’s en verhalen over dingen die we meemaken.

Het plan

Rond oud en nieuw in 2018 kwam Emma met het spontane idee om op reis te gaan. Het was op dat moment allemaal nog niet heel serieus, maar na een paar weken begonnen er toch ineens echte plannen te ontstaan. Ik ben al een keertje in Nieuw Zeeland geweest en wilde daar graag nog een keer naar toe. Emma was het hier direct mee eens omdat het haar ook een heel mooi land leek. Beide hadden we ook de grote wens om ooit door Azië te trekken dus besloten we dit te combineren met hopelijk natuurlijk nog een tussenstop in Australië.

Lastige keuze

Er waren bij ons allebei natuurlijk nog erg veel twijfels. Ik had een vaste baan, en deze opzeggen is natuurlijk geen kleine stap. Emma, werkte in de zorg en had zicht op een vaste baan binnen een leuke woongroep die je niet zomaar opgeeft. Het heeft dus ook een poosje geduurd voordat we uiteindelijk de knoop door hebben gehakt. We zijn nu nog jong en werken werken moeten we toch nog ons hele leven, waarom zouden we dan nu niet onze dromen volgen?

We kozen een datum en zijn meteen naar vliegtickets gaan zoeken. Na veel vergelijken hebben we uiteindelijk de juiste vlucht kunnen vinden en geboekt.

Afscheid

Nadat bijna alles wat geregeld moest worden ook echt geregeld was, werd het tijd om afscheid te nemen. Op het werk hebben we beide op een leuke manier afscheid kunnen nemen van onze collega’s. Voor familie en vrienden organiseerden we allebei een feestje, zodat we iedereen nog even konden zien, voordat we ze allemaal voor lange tijd zouden missen.

Toen was daar de dag dat het allemaal begon. Vroeg in de auto naar Schiphol, waar we door de laatste mensen uitgezwaaid werden.

Het avontuur is voor ons net begonnen, de rest kun je volgen op deze website!

Groetjes Emma en Marvin.


Neem contact met ons op